2023 Yılında Popüler Ofis Dekorasyon Trendleri

Ofisler; her geçen gün gri ve monoton bir ortam olmaktan çıkarak, sıcak ve çok işlevli alanlar haline gelmektedir. Bu nedenle, çalışma alanlarının sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden kurgulanması, verimliliğin en üste seviyelere ulaşması ve çalışanların konfor alanlarının sağlanması oldukça önemlidir. Örneğin, bir teknoloji şirketiniz olduğunu varsayalım. Yaratıcı ve yenilikçi fikirler sizin için oldukça önemli olsun. Bu fikirleri gerçeğe dönüştürecek ekibinizin hem yaratıcılıklarını tetikleyecek sadelikte hem de sosyalleşmelerini sağlayacak canlılıkta bir ortama ihtiyacınız bulunmaktadır. Son dönemlerin trendi olan mikro çimento duvarlarla bezenmiş bir ofis ve içinde renklerin geçişlerinin doğru kullandığı mobilyalar işinizi desteleyen bir çalışma ortamı olacaktır. 
 

2023 Yılında Ofis Trendleri


2023 yılıyla birlikte ofis dekorasyonunda mimarlık ofisleri monotonluğu kırarak çok daha dinamik mekanlar yaratan renkli ve yeni tasarımlar hedefliyor. Bugün, son zamanlarda gördüğümüz ve 2023 ofislerinin dekorasyonunda zafere ulaşacak en ilginç fikirlerden bazılarını sizler için ele alacağız. 
 

1. Ofilerde Çimento veya Mikro Çimento (Mikro Beton) Kullanımı

 

Son dönemlerde pek çok plaza katında, teknoloji firmalarında, mağazalarda, kafelerde, bankalarda, beyaz yaka çalışanların bulunduğu alanlarda, kiralık ofis alanlarında vb. pek çok yerde görmeye başladığımız çimento veya renkli olarak gördüğümüz mikro çimento (mikro beton) duvarlar 2023 yılında da trend olmayı sürdürecektir. Saydığımız, sayabileceğimiz pek çok alanda kısa sürede mikro çimento çok yönlü kaplamalardan biri haline geldi ve her türlü mekanda kullanılmaya başlandı.
 

2. Monoton Olmayan Ofis Ortamları

 

Monoton yani tek düzelikte düzenlenmiş ofisler günümüz hareketli dünyasında artık pek de tercih edilmemektedir. Bunun yerine daha doğal, bulunduğu ortamla ve çalışan profiliyle uyumlu, işin gereklerini karşılayan orijinal tercih edilmektedir. Renklerin doğru bir şekilde çeşitlilikle kullanılması, tek düze seçilmemiş birbirini tamamlayan farklı parçaların oluşturduğu mobilyalar. İşte bütün bunları daha fazla görebileceğimiz ofis ortamlarını her geçen gün daha da fazla yayılacaktır. Örneğin, aynı masada sandalyeler farklı olabilir veya masalar şaşırtıcı ve parlak renkler olabilir. 2023 yılında trend olacak birbirinden farklı görünen ancak bütünü oluşturan uyumun şıklığından faydalanan ofis alanlarına hazır olun.
 

3. Deri Renkli (Doğal) Döşemeler

 

Deri renk (Doğal deri) ofis dekorasyonunda 2023 yılında da yine tam bir trend olarak karşımıza çıkmaktadır. Ofis ortamında bulunan her alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz derinin doğallığını, şıklığını ve rahatlığını; kaliteden, zarafetten bahseden ve asla modası geçmeyen zamansız bir renk olarak daha uzun yıllar görmeye devam edeceğiz.
 

4. LED Aydınlatmalar 

 

LED teknolojisi sayesinde birkaç yıldır aydınlatma dünyası değişti. LED (ışık yayan diyot) enerji düzeyinde daha verimli ve dolayısıyla gezegene daha saygılı bir aydınlatma teknolojisidir. Küçük boyutlarının yanı sıra; saklanması, gerektiğinde ilgili alanlara yerleştirilmesi, değiştirilmesi de oldukça kolaydır. Kullanımlarının da çeşitliliği her seferinde ofiste de daha fazla alan kazanmanızı sağlayacaktır. 
 

5. Doğal Ahşap

 

Ofis mobilyaları da evlerde kullanılan dekoratif trendlere eklenerek yenilenmeye devam ediyor. Bu trendlerin arasında son zamanlarda yaşam ortamlarımızda görmeye alıştığımız doğal damarlı ahşaplar vardır. Dayanıklı olması, kötü enerjiyi yok etmesi, şık ve doğal görünümlü olması nedeniyle ofislerde de doğal ahşap mobilyaların ya da dekoratif parçaların kullanımları 2023 yılıyla daha fazla artacaktır.  
 

6. Şeffaflık

 

Günümüz ofisleri tasarlanırken şeffaflık hayati önem taşıyor. Duvarlarını yerini alan dayanıklı cam bölmelerde ofis içinde her alanda şeffaflık sağlanmaktadır. Bu sayede çalışanların kendi çalışma alanları diğer çalışma alanlardan ayrılırken bir yere tıkılmışlık hissiyatından uzaklaştırmaktadırlar. Şeffaflık aynı zamanda güven hissini ve toplu çalışma algısını da güçlendirmektedir. 

Şeffaf ofis ortamları aynı zamanda ziyaretçiler ve tedarikçilerle olan imajımıza da yardımcı olur. Buna ek olarak, mevcut doğal ışıktan daha fazla yararlanılmasını sağlamaktadır. 2023'te yönetim ofisleri bile herkes tarafından görülebilecek, böylece kimse izole veya ayrılmış olmayacak. Yapılan araştırmalar şirkette sır olmadığı duygusu, çalışanların refahını artırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.
 

7. Dinlenme ve İletişim Alanları

 

Google veya Microsoft gibi büyük teknoloji şirketleri, tüm dünyada şirketler içinde eğlence ve dinlenme alanlarına önem vermenin yolunu açtı. Çalışanların iş günlerinde ara vermelerine izin vererek döndüklerinde daha da fazla enerjiyle devam etmelerini sağlanmıştır. Bu fikir, yeni şirket konseptine yavaş yavaş yerleştirilmiştir. Renkli koltuklar, oyun konsolları, şirket içi kafeler, gün içi şekerlemeye izin veren minderler ve daha fazlası çalışanların şirket içi bağlılığını artıran sosyalleşme alanlarıdır. 

Dinleme ve eğlenme alanlarının yanında bir de iletişim alanları oldukça önemlidir. Toplantı alanları, etkinlik alanları, misafir bekleme odaları vb. yerler şirketlerin her geçen gün daha fazla önem verdiği yerlerdir. 2023 yılıyla birlikte şirketler ilk karşılama alanlarından şirket içinde yapılacak görüşme alanlarına kadar tüm bölgelerde çalışanların ve ziyaretçilerin rahatlıkla iletişim kurabileceği teknolojik ortamlar sunacaktır. 
 
Hayalinizdeki Ofisi Yaratalım
 
2023 trendleri ya da işinize en uygun çalışma ortamları için Alaaddin Mimarlık uzman kadrosunu ile iletişime geçerek hayalinizdeki ofise kavuşabilirsiniz. 
 

Diğer Blog İçerikleri